Κοινωνική ευθύνη

«Ευχή μου είναι τα φιλανθωπικά έργα που επιλέγουμε να έχουν μεγάλη ποικιλία. Γιατί ότι κάνουμε είναι για τον άνθρωπο»

Lise Aagard

Τι είναι τα uniques

Uniques” (μοναδικά) είναι ο όρος που ορίζει ένα πραγματικά ιδιαίτερο τμήμα της συλλογής Trollbeads. Είναι μοναδικές χάντρες, δημιουργημένες στα εργαστήρια της Ινδίας και της Αφρικής και πωλούνται σε όλο τον κόσμο. Ξεκίνησε σαν ένα μικρό φιλανθρωπικό έργο, αλλά εξελίχθηκε σε ένα σημαντικό κομμάτι της Trollbeads, σημαντικό και για την εταρεία, αλλά και για τους πελάτες της.

Εμπνευσμένο ξεκίνημα.

«Αν πραγματικά θέλεις να βοηθήσεις τους ανθρώπους στις υπο ανάπτυξη χώρες και εξελιχθούν οικονομικά, τότε πρέπει να τους διδάξεις πως μπορούν να κερδίσουν τα προς το ζην». Αυτές τις λίγες γραμμές διάβασε κάποτε η Lise Aagaard και ξεκίνησε αυτό το θαυμάσιο ταξίδι της Trollbeads: Να διδάξει ανθρώπους σε ανάγκη πως κατασκευάζουν γυάλινες χάντρες. Τους έδωσε την ευκαιρία να εκφράσουν τους ευατούς τους και να δημιουργήσουν τέχνη.

Το πρώτο εργαστήρι

Το 2005 η Lise και ο Peter Aagaard έστησαν το πρώτο εργαστήρι στο Dharasmala, στη Βόρεια Ινδία. Ήταν ένα προγραμμα που στήθηκε για να βοηθήσει Θιβετιανούς πρόσφυγες. Το εργαστήρι χρηματοδοτήθηκε από ένα δάνειο με ελαστικούς όρους. Αυτό σημαίνει ότι αν η επιχείρηση δεν έχει κέρδος, δεν χρειάζεται να αποπληρωθεί το δάνειο. Αν η επιχείρηση αποδειχθεί επιτυχημέννη, τα επενδυμένα χρήματα πρέπει να επιστραφούν και στη συνέχεια να μεταφερθούν σε άλα βιώσιμα έργα.

Οι πρόσφυγες της Dharamsala εργάστηκαν σε ένα εργαστήρια όπου μπορούσαν να παράγουν τις γυάλινες χάντρες που είχαν μάθει να φτιάχνουν. Επίσης, δημιουργήθηκε ένα κατάστημα σε κεντρικό δρόμο για να πουλούν τις χάντρες. Το κατάστημα αποδείχθηκε ότι τους απασχολούσε πάρα πολύ κι έτσι έκλεισε για να μπορέσουν να επικεντωθούν οι τεχνήτες στην παραγωγή των χαντρών με την τέχνη του γυαλιού.

Η εξέλιξη

Αρχικά δούλευαν πάνω σε πρώτυπα που τους έδωσε η Trollbeads, αλλά όπως βελτιωνόταν η τεχνική τους, αναπτυσόταν και η δημιουργικότητά τους. Ξεκίνησαν να φτιάχνουν δικά τους σχέδια και κάποια απ’ αυτά εντάχθηκαν στη συλλογή της Trollbeads, έτσι δημιουργήθηκε η βάση για τη Συλλογή Uniques. Το 2009 το πρόγραμμα επεκτάθηκε με ένα δεύτερο εργαστήρια που στήθηκε στην Jaipur της Ινδίας. Το εργαστήρι αυτό είχε σκοπό να βοηθήσει γυναίκες με δύσκολο υπόβαρθο ή μια άσθένεια.

Βασισμένοι στην εμπειρία τους από τα ινδικά προγράμματα, το 2010 ίδρυσαν το Εργαστήρι του Malawi, που έδωσε την ευκαρία σε μια ομάδα από νέους ανθρώπους με θέματα υγείας να μάθουν την τέχνη της δημιουργίας γυάλινων χαντρών.

Πάθος για τις uniques

Το 2012 η Trollbeads ξεκίνησε το τέταρτο εργαστήριο. Αυτή τη φορά ήταν στο Dehradun της Ινδίας, στους πρόποδες των Ιμαλαίων, όπου  το επίκεντρο ήταν να βοηθήσουν εξόριστους Θιβετιανούς.

Η Trollbeads ξεκίνησε το 2005 να βοηθά στη δημιουργία εργαστηρίων και στην εκπαίδευση ανθρώπων πάνω στην τέχνη της κατασκευής γυάλινων χαντρών.

 

Μοναδικότητα

Το πρώτο πρόγραμμα είχε μεγάλη επιτυχία κι αυτό κατέστησε ξεκάθαρο το γεγονός ότι αυτοί οι άνθρωποι είχαν μια δημιουργικότητα που δεν θα έπρεπε να αγνοηθεί. Τα εργαστήρια έχουν δημιουργική ελευθερία, που απέδωσε πολλές όμορφες, μοναδικές γυάλινες χάντρες, δίνοντας το όνομα σ’αυτή τη θαυμαστή συλλογή: Uniques. Μια συλλογή μοναδικών γυάλινων χαντρών.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΗΘΙΚΗ

Τηρούμε τις ηθικές επιχειρηματικές πρακτικές και τα ανθρώπινα δικαιώματα και ελαχιστοποιούμε το αποτύπωμά μας στον πλανήτη.

ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Υπερασπιζόμαστε να ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφάλεια, αντιμετωπίζουμε εργαζόμενους και κοινότητες δίκαια και με σεβασμό, ενθαρρύνουμε τη διαφορετικότητα.

ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Προωθούμε την αποτελεσματική χρήση των πόρων και της ενέργειας, συμβάλουμε στην πρόληψη της ρύπανσης και προστατεύουμε τη βιοποικιλότητα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

Συμμορφωνόμαστε με την ισχύουσα νομοθεσία, αξιολογούμε επιπτώσεις και οφέλη, θεσπίζουμε πολιτικές για τη διαχείριση του κινδύνου για όλους τους ενδιαφερόμενους.

Κυριακή,Δευτέρα,Τρίτη,Τετάρτη,Πέμπτη,Παρασκευή,Σάββατο
Ιανουάριος,Φεβρουάριος,Μάρτιος,Απρίλιος,Μάιος,Ιούνιος,Ιούλιος,Αύγουστος,Σεπτέμβριος,Οκτώβριος,Νοέμβριος,Δεκέμβριος
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά προϊόντα. Έμειναν μόνο [max].
Προσθήκη στη λίστα επιθυμιώνΠεριήγηση στη λίστα επιθυμιώνΑφαίρεση από τη λίστα επιθυμιών
Καλάθι

Το καλάθι σου είναι άδειο.

Return To Shop

Προσθέστε σημείωση Επεξεργαστείτε τη σημείωση
Εκτιμώμενα μεταφορικά
Πρόσθεσε ένα κουπόνι

Εκτιμώμενα μεταφορικά

Πρόσθεσε ένα κουπόνι

Ο κωδικός του κουπονιού εφαρμόζεται στο ταμείο