Υλικά

Δεξιοτεχνία

Ασήμι Στερλίνας

Το ασήμι χρησιμοποιείται στα κοσμήματα για πάνω από 4000 χρόνια. Θα είναι πάντα διαχρονικό, καθώς είναι πολύτιμο μέταλλο. Γι’ αυτό το λόγο, δεν μας κάνει έκπληξη που η πλειοψηφία των μαγικών κοσμημάτων Trollbeads δημιουργούνται από ασήμι. Αυτή η παράδοση πηγάζει από την εποχή των Βίκινγκς όπου τα ασημένια κοσμήματα πρωτοέκαναν την εμφάνιση τους στη Σκανδιναβία. Οι Βίκινγκς του Βορρά δημιουργούσαν πολλά ασημένια κοσμήματα, μεταξύ των οποίων βραχίονες και κολιέ. Τα Trollbeads είναι μικρά κομμάτια τέχνης, που δημιουργούνται με ένα μείγμα παλιών και καινούργιων τεχνικών.

Υλικό

Το ασήμι είναι ένα στοιχείο. Είναι ένα ευλύγιστο μέταλλο που είναι πιο μαλακό από τον χρυσό. Το ασήμι μπορεί να γυαλιστεί μέχρι να θυμίζει καθρέφτη. Η χαρακτηριστική ελαφρότητα του χρώματος του οφείλεται στην αποτελεσματική ιδιότητά του να αντικατοπτρίζει το φως.

Η Trollbeads χρησιμοποιεί ασήμι στερλίνας, το οποίο περιλαμβάνει 92,5% καθαρό ασήμι και 7,5% άλλα μέταλλα, πρωτίστως χαλκό. Γι’ αυτό το λόγο θα δείτε ότι οι ασημένιες χάντρες μαρκάρονται με τη στάμπα «LAA 925s». Το LAA σημαίνει Lise Aagaard και το 925s είναι η εγγύηση της εταιρείας ότι το υλικό που χρησιμοποιείται είναι 92,5% ασήμι στερλίνας. Αν το ασήμι χρησιμοποιούνταν χωρίς την προσθήκη άλλων υλικών, το ασήμι θα ήταν πολύ μαλακό για τη δημιουργία κοσμημάτων. Επιπλέον, θα οξειδωνόταν.

Δημιουργώντας ασημένιες χάντρες.

Οι ασημένιες χάντρες της Trollbeads είναι όλες χειροποίητες και γεμάτες ομορφιά και μοναδικές λεπτομέρειες. Μερικοί καλλιτέχνες προτιμούν να σχεδιάζουν σε κερί, άλλοι προτιμούν νεότερες τεχνικές, όπως το σχέδιο στον υπολογιστή. Μετά τον σχεδιασμό, όλες οι χάντρες δημιουργούνται με την 3000 ετών τεχνική του «χαμένου κεριού». Με αυτή τη μέθοδο μπορούν να αναπαραχθούν οι μικρές λεπτομέρειες από το κερί στα πολύτιμα μέταλλα.

Όταν σχεδιάζουμε μια χάντρα με τη μέθοδο του «χαμένου κεριού», το σχέδιο πρώτα χαράζεται σε κόκκινο  κερί. Έπειτα δημιουργείται ένα γύψινο μοντέλο του σχεδίου. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε μπαλάκια από ασήμι σε ένα μικρό μπολ, όπου λιώνουν και έπειτα ρίχνονται σε γύψινα καλούπια. Όταν το ασήμι στερεοποιηθεί, ο γύψος βυθίζεται σε νερό, όπου και αρχίζει να αποσυντίθεται με αποτέλεσμα να μπορέσει να αφαιρεθεί η ασημένια φιγούρα. Έπειτα βυθίζεται σε οξύ και γίνεται λευκό. Όταν η ασημένια χάντρα κρυώσει, ξεπλένεται και γυαλίζεται.

Οξείδωση.

Η Trollbeads χρησιμοποιεί την οξείδωση στις ασημένιες χάντρες για να δημιουργήσει αντιθέσεις και να προσδώσει χαρακτήρα στις χάντρες. Όλα τα κοσμήματα οξειδώνονται όταν κάθονται σε ένα κουτί για χρόνια. Η διαδικασία της οξείδωσης είναι ακριβώς όπως η φυσική φθορά που δημιουργεί ο αέρας στο ασήμι, απλά επιταχύνουμε τη διαδικασία. Με την οξείδωση προστίθενται καινούργιες ευκαιρίες για τον σχεδιασμό, έτσι ώστε οι σχεδιαστές να μπορέσουν να δώσουν στις χάντρες ένα μοναδικό λουκ και πολύ βάθος.

Οι ασημένιες χάντρες βυθίζονται σε ένα διάλυμα οξείδωσης, το οποίο «βάφει» την χάντρα μαύρη, χωρίς να καταστρέφει την επιφάνεια της. Το μαύρο υπόλειμμα έπειτα γυαλίζεται – εκτός από τις περιοχές που έχουν πτυχώσεις και γωνίες, καθώς δεν μπορούμε να τις ακουμπήσουμε. Η επιφάνεια της χάντρας γίνεται γυαλιστερή με σκούρες γωνίες, χαρίζοντας έτσι στη χάντρα χαρακτήρα και το χαρακτηριστικό λουκ της Trollbeads. Voilá! Μια καινούργια χάντρα γεννιέται!

 

Γυαλί Μουράνο

Γύρω από το γυαλί περιπλέκεται ένας αέρας μυστηρίου από όταν εφευρέθηκε, χιλιάδες χρόνια πριν. Έχει κάτι μαγικό και υπερφυσικό αυτό το διάφανο υλικό, το οποίο είναι τόσο μαλακό και εύπλαστο σε υψηλές θερμοκρασίες και έπειτα γίνεται σκληρότερο και από μέταλλο καθώς η θερμοκρασία του πέφτει. Και υπάρχει κάτι αναμφισβήτητα αινιγματικό στον τρόπο που διαφανίζει λες και είναι υγρό.

Το 2001 εισήχθησαν οι γυάλινες χάντρες στην Trollbeads. Παραδοσιακά, οι γυάλινες χάντρες χρησιμοποιούνταν στα κοσμήματα μόνες τους. Γι’ αυτό το λόγο ήταν μεγάλη καινοτομία το να συνδυάσουμε υλικά όπως οι πολύτιμες πέτρες, ο χρυσός και το ασήμι με τις γυάλινες χάντρες.

Υλικό

Το γυαλί είναι μαγικό σε σχέση με άλλα υλικά. Ξεκινάει μαλακό σε υψηλές θερμοκρασίες και καταλήγει σκληρότερο από μέταλλο, όταν η θερμοκρασία πέσει. Όλες οι γυάλινες χάντρες της Trollbeads είναι χειροποίητες και φτιάχνονται από καυτό γυαλί πάνω από τη φλόγα.

Το μεγαλύτερο μέρος του γυαλιού, έρχεται από την Ιταλία, από το Μουράνο, ένα νησί κοντά στη Βενετία, στη βόρεια Ιταλία. Εδώ και αιώνες το Μουράνο παράγει το πιο ποιοτικό γυαλί, επίσης στο Μουράνο θα βρούμε τους πιο ταλαντούχους τεχνίτες γυαλιού.

Τεχνικά, το γυαλί είναι ένας συνδυασμός χημικών. Το διοξείδιο του πυριτίου είναι το κύριο συστατικό. Το διοξείδιο πυριτίου συνήθως εξάγεται από άμμο χαλαζία ενώ άλλα συστατικά, όπως οξείδιο του νατρίου και οξείδιο του ασβεστίου εξάγονται από τη σόδα και την ποτάσα. Το χρώμα του γυαλιού επίσης εξαρτάται από τις ουσίες που προστίθενται στο γυαλί κατά της διαδικασία της παραγωγής. Για παράδειγμα, το καθαρό γαλάζιο επιτυγχάνεται προσθέτοντας χαλκό.

Η δημιουργία των γυάλινων χαντρών.

Η δημιουργία γυάλινων χαντρών απαιτεί υπομονή και ακρίβεια. Σε σχέση με το μέταλλο, το γυαλί είναι πολύ διαφορετικό στην επεξεργασία του. Δεν μπορείς να ελέγξεις το γυαλί όπως το μέταλλο, το οποίο μπορείς να το χτυπήσεις, να το τραβήξεις και να το τεντώσεις. Όταν το γυαλί λιώσει, τυλίγεται σε μια μπάλα, εξαιτίας της φυσικής έντασης που δημιουργείται στην επιφάνεια. Μπορεί να συγκριθεί με την ένταση που δημιουργείται από μια σταγόνα νερού σε μια σκληρή επιφάνεια και κάνει τη σταγόνα στρογγυλή. Το κάθε χρώμα αντιδρά διαφορετικά και οι σχεδιαστές χρησιμοποιούν αυτή τη γνώση για να παράγουν μια ποικιλία σχεδίων.

Το γυαλί λιώνει στους 600 με 800 βαθμούς, ανάλογα με το χρώμα. Τα διάφορα χρώματα λιώνουν σε διαφορετικές θερμοκρασίες. Κάποια χρώματα ανεβαίνουν στην επιφάνεια του γυαλιού ενώ κάποια άλλα βυθίζονται στον πυρήνα της χάντρας.

Οι γυάλινες χάντρες της συλλογής διακοσμούνται με λουλούδια, μοτίβα, «φουσκάλες», ρίγες, χρυσές και ασημένιες στρώσεις και με πολλά άλλα. Μερικές από αυτές είναι μάλιστα και πολυγωνικές, με 126 χειροποίητες γωνίες.

 

Χρυσός 18 καρατιών

Είναι μαλακός, βαρύς και ζωντανός με τον δικό του τρόπο. Το χρώμα του είναι φανταστικό και ακόμα και αν κείτεται βυθισμένος για 500 χρόνια σε κάποιο ναυάγιο στο πάτο της θάλασσας, δεν χάνει την μαγική γυαλάδα του. Για χιλιάδες χρόνια ήταν σύμβολο εξουσίας, πλούτου και θειότητας. Ναι – Μιλάμε για τον χρυσό!

Μέσα στους αιώνες, κοσμήματα αλλά και άλλα διακοσμητικά πράγματα φτιαγμένα από χρυσό έχουν βρεθεί σε αναρίθμητους βασιλικούς τάφους που ανήκουν σε Σουμεριανούς αυτοκράτορες και Αιγύπτιους φαραώ. Η γοητεία του σκληροτράχηλου χρυσού παραμένει μέχρι και σήμερα και η ζήτηση για χρυσά κοσμήματα Trollbeads συνεχίζει να αυξάνεται. Υπήρχαν ήδη 200 ασημένιες χάντρες στη συλλογή, όταν η Lise Aagaard αποφάσισε να φτιάξει τη πρώτη χάντρα με χρυσό 18 καρατιών. Η χρυσή χάντρα πουλήθηκε μέσα σε μια βδομάδα. Από τότε οι χρυσές χάντρες έγιναν μόνιμα μέρος της συλλογής της Trollbeads.

Υλικό

Ο ευγενής και αγνός χρυσό μετριέται σε καράτια. Ο καθαρός χρυσός είναι 24 καράτια. Συνήθως ο χρυσός αναμιγνύεται με χαλκό, ο οποίος του δίνει ένα πιο ζεστό, χρυσαφί χρώμα. Σε όλες μας τις χρυσές χάντρες χρησιμοποιούμε χρυσό 18 καρατιών – ο απόλυτος συνδυασμός αγνότητας και δύναμης. Το βραχιόλι foxtail και το κολιέ φτιάχνονται με χρυσό 14 καρατιών. Οι χρυσές χάντρες μαρκάρονται με τη στάμπα LAA 750. Αυτό σημαίνει ότι 750 μονάδες από τις 1000 είναι καθαρός χρυσός. Κάθε χρυσή χάντρα έχει ξεχωριστή τιμή, η οποία αποφασίζεται με βάση το βάρος της χάντρας.

Η δημιουργία χρυσών χαντρών

Η χρυσές χάντρες Trollbeads παράγονται με την ίδια τεχνική όπως οι ασημένιες χάντρες μας. Δημιουργούνται προσεκτικά με το χέρι, κυρίως με την 3000 ετών τεχνική του «χαμένου κεριού». Με αυτή τη μέθοδο μπορούν να αναπαραχθούν οι μικρές λεπτομέρειες από το κερί στα πολύτιμα μέταλλα.

Όταν σχεδιάζουμε μια χάντρα με τη μέθοδο του «χαμένου κεριού», το σχέδιο πρώτα χαράζεται σε κόκκινο  κερί. Έπειτα δημιουργείται ένα γύψινο μοντέλο του σχεδίου. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε μπαλάκια από χρυσό σε ένα μικρό μπολ, όπου λιώνουν και έπειτα ρίχνονται σε γύψινα καλούπια. Όταν ο χρυσός στερεοποιηθεί, ο γύψος βυθίζεται σε νερό, όπου και αρχίζει να αποσυντίθεται με αποτέλεσμα να μπορέσει να αφαιρεθεί η χρυσή φιγούρα. Όταν η ασημένια χάντρα κρυώσει, ξεπλένεται και γυαλίζεται.

Δίχρωμες χάντρες

Χάντρες φτιαγμένες από συνδυασμό χρυσού 18 καρατιών και ασήμι, λέγονται δίχρωμες. Μαρκάρονται με τη στάμπα LAA 925s, γιατί η στάμπα πάντα βασίζεται στο μέταλλο με τη πιο χαμηλή τιμή. Στη συγκεκριμένη περίπτωση το ασήμι. Η δημιουργία δίχρωμων χαντρών απαιτεί μεγαλύτερη δεξιοτεχνία από το να δημιουργηθεί μια χάντρα με ένα μόνο μέταλλο. Γι΄ αυτό  το λόγο, αυτές οι χάντρες είναι πιο ακριβές.

Φύλλα χρυσού και από ασήμι

Φύλλα χρυσού και από ασήμι συμπεριλαμβάνονται σε αρκετές από τις γυάλινες χάντρες. Αυτά τα φύλλα είναι φτιαγμένα από καθαρό χρυσό και καθαρό ασήμι. Χτυπώντας το μέταλλο με το σφυρί ή με το να το κυλάμε, μειώνουμε το πάχος τους σε λιγότερο από 0,001mm, έτσι ώστε να μπορούμε να το συνδυάσουμε εύκολα με το γυαλί.

Πολύτιμες πέτρες

Γεννημένες κάτω από αντίξοες συνθήκες, από την απαρχή του χρόνου, κομμάτια πέτρας σκάβονται από τον φλοιό της γης και μετατρέπονται σε υπέροχα κοσμήματα απαράμιλλης ομορφιάς. Υπάρχουν πολλές πολύτιμες πέτρες στην συλλογή της Trollbeads. Εκτός από την γυαλιστερή ομορφιά τους, κάθε πέτρα έχει και μια σημασία. Ο ροζ χαλαζίας ανοίγει τη καρδιά σου. Ο λαμπραδορίτης προσελκύει δύναμη και επιμονή. Με τον οψιδιανό μειώνονται τα αισθήματα θυμού και θλίψης.

Υλικό

Στην Trollbeads χρησιμοποιούνται μόνο πολύτιμες πέτρες της καλύτερης ποιότητας και αυτό είναι που κάνει τις πολύτιμες πέτρες της Trollbeads μοναδικές. Λόγω του μοναδικού σχεδίου της φύσης, οι πέτρες ποικίλουν σε χρώμα και στα χαρακτηριστικά τους, τα οποίο αναδεικνύουν την ηλικία και την φυσική ομορφιά τους. Δεν θα βρείτε ποτέ δυο ακριβώς ίδιες πέτρες.

Οι πολύτιμοι λίθοι που χρησιμοποιούνται στη συλλογή της Trollbeads, διαλέγονται προσεκτικά με βάση την τοποθεσία που μπορούν να βρεθούν τα καλύτερα αγνά υλικά. Οι ίδιες πέτρες μπορούν να βρεθούν σε διάφορα μέρη στον κόσμο, και τα χρώματα μπορεί να ποικίλουν από κοίτασμα σε κοίτασμα. Εμείς πάντα θα ψάχνουμε για τα πιο φωτεινά και ενδιαφέρονται χρώματα και συνδυασμούς χρωμάτων.

Η δημιουργία των Trollbeads πολύτιμων λίθων

Όταν δημιουργείται μια χάντρα από πολύτιμο λίθο, ένα μικρό μέρος της φυσικής πέτρας τρίβεται με το χέρι με τον τροχό γυαλίσματος. Καθώς οι πέτρα τρίβεται για να φτάσει στο σωστό μέγεθος, παράλληλα διαμορφώνεται ώστε να γίνει στρογγυλή και η τρύπα στη μέση γίνεται με ένα τρυπάνι διαμαντιών. Οι περισσότερες από τις Trollbeads πέτρες είναι πολυγωνικές με 154 γωνίες – όλες φτιαγμένες με το χέρι. Τέλος, ο ασημένιος πυρήνας προστίθεται στη μέση.

 

Μαργαριτάρια

Σε αντίθεση με όλα τα άλλα κοσμήματα, που πρέπει να τα εξάγουμε από τη γη, να τα κόψουμε και να τα γυαλίσουμε, με τα μαργαριτάρια δεν χρειάζεται να γίνει τίποτα από όλα αυτά. Οι πέρλες μένουν αυτούσιες. Φεγγαρόφως που πιάστηκε στα δάκρυα της γοργόνας. Οι εκθαμβωτικές και γυαλιστερές πέτρες συχνά αναφέρονται και ως τα κοσμήματα του βυθού. Πραγματικά είναι ένα από τα θαύματα της φύσης.

Στον Μεσαίωνα επιτρεπόταν να τα φοράνε μόνο βασιλείς και ευγενείς, έτσι τα μαργαριτάρια έγιναν σύμβολο του πλούτου. Λέγεται ότι οι πέρλες είναι σύμβολο των δακρύων, αλλά αυτό το λένε μόνο όσοι δεν έχουν αποκτήσει μαργαριτάρια.

Υλικό

Τα μαργαριτάρια του γλυκού νερού εξάγονται από τα μύδια που ζουν σε λίμνες, ποτάμια ή ρυάκια. Οι πέρλες της Trollbeads καλλιεργούνται σε γλυκό νερό. Για να αποκτήσουν οι πέρλες το σωστό σχήμα, αναπτύσσονται μέσα στα μύδια για τέσσερα με πέντε χρόνια. Η διαδικασία ξεκινάει όταν ένα μικρό κομματάκι από άλλο μύδι, τοποθετηθεί μέσα στο μύδι. Με τον καιρό, το μύδι θα καλύψει αυτό το κομματάκι με φίλντισι και θα το μετατρέψει σε ένα υπέροχο μαργαριτάρι. Το χρώμα της πέρλας εξαρτάται και από τις εξωτερικές συνθήκες, το εξωτερικό χρώμα που έχει το μύδι, αλλά και από τη δομή του. Τα μαργαριτάρια είναι πραγματικά ένα από τα θαύματα της φύσης.

Πως φτιάχνονται οι μαργαριταρένιες χάντρες

Καθώς οι πέρλες είναι τελειοποιημένες έτσι ακριβώς όπως τις βρίσκουμε στη φύση, δεν κάνουμε πολλά σε αυτά τα μικρά θαύματα για να τα ετοιμάσουμε για πώληση. Ένα ειδικό ρομποτικό τρυπάνι δημιουργεί τις τρύπες στις πέρλες, με αυτό τον τρόπο διασφαλίζουμε την ακεραιότητα των μαργαριταριών. Όταν η τρύπα της πέρλας γίνει στο σωστό μέγεθος, προσθέτετε ο ασημένιο πυρήνας. Αυτό γίνεται με ένα ειδικό εργαλείο που διασφαλίζει ότι ο ασημένιος πυρήνας τοποθετείται προσεκτικά και με ακρίβεια σε κάθε πέρλα.

Κεχριμπάρι

50 εκατομμύρια χρόνια στο βραχιόλι σου. Είναι σχεδόν ακατανόητο πόσο πίσω στο χρόνο πάμε. Μια ηλιαχτίδα πιάνεται σε ένα κομμάτι κεχριμπάρι και δένεται με ασήμι στερλίνας. Από τα αρχαία χρόνια το κεχριμπάρι είναι γνωστό για την ομορφιά του, τα εκθαμβωτικά χρώματα του και την μοναδική ιστορία του. Το κεχριμπάρι είναι επίσης γνωστό και ως ο Σκανδιναβικός Χρυσός. Το κεχριμπάρι μπορεί να βρεθεί σε όλο τον κόσμο και όπως είναι φυσικό, υπάρχουν διαφορές ανάλογα με την ηλικία και τον τύπο των δέντρων. Το μεγαλύτερο μέρος από το κεχριμπάρι της Trollbeads προέρχεται από τη Βαλτική.

Από την Παλαιολιθική Εποχή μέχρι και την Εποχή του Χαλκού, το κεχριμπάρι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλές στα κοσμήματα και τα φυλαχτά, χρησιμοποιούνταν μέχρι και στην ιατρική.

Υπάρχουν διαφορετικές σημασίες που συνδέονται με το κεχριμπάρι, ανά τον κόσμο, σε πολλά μέρη λένε ότι το κεχριμπάρι φέρνει ευτυχία, αγάπη, και ευημερία. Οι Βίκινγκς πίστευαν ότι το κεχριμπάρι ήταν τα δάκρυα της θεάς Φρέγια, που, μεταξύ άλλων, ήταν η θεά της αγάπης, της γονιμότητας και του χρυσού. Σύμφωνα με έναν Κινέζικο μύθο, το κεχριμπάρι είναι η ψυχή των νεκρών τίγρεων, έτσι το κεχριμπάρι μετατράπηκε σε σύμβολο θάρρους.

Υλικό

Το κεχριμπάρι είναι ένα οργανικό υλικό το οποίο δημιουργείται από την απολιθωμένη ρετσίνα των πεύκων. Όταν ο κορμός ενός δέντρου πλήγεται, από την πληγή βγαίνει ρετσίνα, η οποία τελικά θα καταλήξει στο χώμα. Με τον καιρό η ρετσίνα σκληραίνει και μετά από αρκετά εκατομμύρια χρόνια μετατρέπεται στο υλικό που ονομάζουμε κεχριμπάρι.

Η σύνθεση, το χρώμα και άλλα χαρακτηριστικά διαφέρουν ανάλογα με την ηλικία, τις συνθήκες του ιζήματος και τον τύπο του δέντρου από το οποίο παράγεται η ρετσίνα. Τα χρώματα του κεχριμπαριού ποικίλουν από το χρώμα του κονιάκ μέχρι ένα σκούρο κερασσί, ή ακόμα και μαύρο. Μπορεί να υπάρξει και πράσινο ή μπλε κεχριμπάρι, μπορείτε επίσης να βρείτε διάφανο αλλά και μη.

Το κεχριμπάρι είναι πολύ ελαφρύ και το κεχριμπάρι ταξιδεύει με τα φύκια. Σε θυελλώδης καιρό, τα κύματα ξεβγάζουν στην παραλία κεχριμπάρι, φύκια, κομμάτια ξύλου και κελύφη από μύδια. Έτσι λοιπόν, η καλύτερη στιγμή να ψάξεις για κεχριμπάρι είναι μετά την καταιγίδα. Το κεχριμπάρι επίσης μπορεί να βρεθεί κρυμμένο στο έδαφος.

Το κεχριμπάρι είναι λίγο πιο σκληρό από ένα νύχι. Επειδή λοιπόν είναι πολύ μαλακό, είναι πολύ σημαντικό οι τεχνίτες που δουλεύουν με αυτό το υλικό να είναι πολύ προσεκτικοί και να κατέχουν μεγάλη δεξιοτεχνία.

Κολλώδης ρετσίνα

Οι αμυχές στο κεχριμπάρι είναι μικρά έντομα ή φυτά που πιάστηκαν στην κολλώδη ρετσίνα εκατομμύρια χρόνια πριν. 80% των εντόμων είναι μύγες, κουνούπια και μυρμήγκια, αλλά σε σπάνιες περιπτώσεις βρίσκονται και μικρές αράχνες. Είσαι πολύ τυχερή/ός αν βρεις κεχριμπάρι με αμυχές. Τα απολιθώματα που βρίσκονται στο κεχριμπάρι είναι τρισδιάστατα και γι’ αυτό το λόγο θεωρούνται ότι είναι τα πιο καλοδιατηρημένα στοιχεία πρώιμης ζωής. Μπορείς να πεις ότι ο κεχριμπάρι είναι το παράθυρο του παρελθόντος.

Φτιάχνοντας κεχριμπαρένες χάντρες

Το πρώτο βήμα στη δημιουργία της κεχριμπαρένιας χάντρας γίνεται από τη φύση, όταν τα μικρά κομμάτια από κεχριμπάρι τρίβονται ώστε να πάρουν στρογγυλό σχήμα. Από  εκεί και έπειτα όλες οι κεχριμπαρένιες χάντρες της Trollbeads, δημιουργούνται προσεκτικά με το χέρι. Κάθε χάντρα τρίβεται ώστε να της δοθεί σχήμα και γυαλίζεται, στη συνέχεια, γίνεται μια μικρή τρύπα στο κέντρο του κεχριμπαριού, που δεν έχει πάρει ακόμα την τελική μορφή του. Μετά από πολλά ακόμα βήματα, οι έμπειροι τεχνίτες μετατρέπουν το κεχριμπάρι σε μια όμορφη χάντρα, χρησιμοποιώντας πολλά μικρά και ντελικάτα εργαλεία. Τέλος, προσθέτουν τον ασημένιο πυρήνα και η χάντρα είναι έτοιμη να προστεθεί στο βραχιόλι σου.

Χαλκός

Ο χαλκός θεωρείται ότι είναι ένα από τα πρώτα μέταλλα που χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία κοσμημάτων. Μέσα στην εκθαμβωτική ομορφιά του, ο χαλκός είναι ένα στοιχείο με μοναδικές ικανότητες. Λέγεται ότι ενισχύει την υγεία και ισορροπεί το σώμα.

Ο χαλκός είναι ιδιαίτερα γνωστός ως το μέταλλο της αγάπης. Είναι επίσης γνωστός για την ικανότητα να φέρνει τύχη και θετική ενέργεια. Μας βοηθάει να κατανοήσουμε τον εαυτό μας, τις ενέργειες μας και να ισορροπήσουμε τα τσάκρα μας.

Υλικό

Ο χαλκός είναι ένα από τα 118 χημικά στοιχεία και σε αντίθεση με το ασήμι και τον χρυσό, η Trollbeads χρησιμοποιεί τον χαλκό στην αγνή μορφή του. Ο χαλκός είναι ένα πανέμορφο μέταλλο του οποίου το χρώμα ποικίλει από κόκκινο/ καφέ μέχρι και σκούρο κόκκινο. Ο χαλκός βρίσκεται στο χώμα. Στις μέρες μας, ο χαλκός καλλιεργείται στα ορυχεία χαλκού όπου μεταλλεύματα πλούσια σε θειούχο χαλκό εξάγονται και μετατρέπονται σε χάλκινο «νήμα».

Ο καθαρός χαλκός έχει ένα υπέροχο γυαλιστερό κόκκινο/καφέ χρώμα. Όταν ο χαλκός έρθει σε επαφή με τον αέρα και το νερό, ξεκινάει μια χημική αντίδραση και ο χαλκός αρχίζει να οξειδώνεται, κάτι που σημαίνει ότι το χρώμα του αρχίζει να μετατρέπεται σε ένα θαμπό πράσινο, αυτό ονομάζεται πατίνα. Για παράδειγμα, πέρασαν 25 χρόνια για το άγαλμα της Ελευθερία να μετατραπεί από έντονο γυαλιστερό κόκκινο σε αυτό το χαρακτηριστικό πράσινο χρώμα.

Δημιουργώντας χάλκινες χάντρες

Όταν δημιουργούμε τις χαρακτηριστικές χάλκινες χάντρες, τις δημιουργούμε με την ίδια τεχνική που χρησιμοποιούμε όταν φτιάχνουμε τις ασημένιες και τις χρυσές χάντρες, με την μέθοδο του «χαμένου κεριού».

Η διαδικασία ξεκινάει χαράζοντας το σχέδιο πρώτα σε κόκκινο  κερί. Έπειτα δημιουργείται ένα γύψινο μοντέλο του σχεδίου. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε κόκκους από χαλκό σε ένα μικρό μπολ, όπου λιώνουν και έπειτα ρίχνονται σε γύψινα καλούπια. Όταν ο χαλκός στερεοποιηθεί, ο γύψος βυθίζεται σε νερό, όπου και αρχίζει να αποσυντίθεται με αποτέλεσμα να μπορέσει να αφαιρεθεί η χάλκινη φιγούρα. Σε αυτή τη φάση η χάλκινη φιγούρα είναι μαύρη. Έπειτα τη βουτάμε σε ένα λουτρό από οξύ, το οποίο τη κάνει ροζ. Όταν η χάλκινη χάντρα κρυώσει, γυαλίζεται και είναι έτοιμη να προστεθεί στη συλλογή του.

Διαμάντια

Τα διαμάντια διαρκούν για πάντα – ένα ρητό που συμβολίζει την αιώνια αγάπη. Με τα διαμάντια πλέον εκφράζεται η αγάπη στον σύντροφο μας. Και επειδή τα διαμάντια είναι σχεδόν άθραυστα, αποτελούν το τέλειο σύμβολο για μια αγάπη που δεν θα χαλάσει.

Το διαμάντι είχε πολλές σημασίες και θετικά γνωρίσματα μέσα στα χρόνια. Λέγεται ότι φέρνει δύναμη σε αυτόν που το φοράει και ακόμα και ο Ιούλιος Καίσαρας και ο Ναπολέων είχαν ένα διαμάντι σαν φυλαχτό. Το διαμάντι επίσης αντιπροσωπεύει την αλήθεια και θεωρείται ότι συνδέεται με την πνευματικότητα. Λέγεται ότι βελτιώνει την ενέργεια, την ευημερία, την ερωτική ζωή και δίνουν πίστη.

Υλικό

Τα διαμάντια είναι το πιο σκληρό φυσικό μέταλλο. Σχηματίζονται κάτω από τεράστια πίεση και σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες. Τα περισσότερα φυσικά διαμάντια χρονολογούνται πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρόνια πίσω.

Η σκληρότητα των διαμαντιών εξαρτάται από την αγνότητα τους. Αυτό σημαίνει ότι όσο πιο λίγα ελαττώματα έχει ένα διαμάντι, τόσο πιο σκληρό και αγνό είναι. Όταν κόβουμε ένα διαμάντι σε υπέροχα σχήματα, τίποτα δεν είναι δυνατό αρκετά για να το κόψει, εκτός από ένα άλλο διαμάντι. Ο πιο δημοφιλής τρόπος για να κόψεις ένα διαμάντι είναι το κόψιμο Μπριγιάντ. Ο συγκεκριμένος τρόπος κοψίματος βασίζεται σε μια μαθηματική ανάλυση, και διασφαλίζει ότι θα περάσουν οι περισσότερες αχτίδες φωτός μέσα από το διαμάντι ώστε να το κάνουν γυαλιστερό, όπως μας αρέσει.

Διαμάντια στις χάντρες μας

Κανένα διαμάντι δεν είναι ίδιο με κάποιο άλλο, καθώς διαφέρουν σε μέγεθος και κόψιμο, κάτι που σημαίνει ότι γίνεται μια μοναδική διαδικασία για να ταιριάξουμε τα διαμάντια μέσα στις χάντρες μας. Τα διαμάντια ελέγχονται ένα ένα και οι τρύπες που δημιουργούνται, γίνονται συγκεκριμένα για κάθε διαμάντι. Έπειτα τοποθετούνται στην χάντρα με το χέρι. Αυτή είναι μια χρονοβόρα διαδικασία, καθώς τα πάντα γίνονται με το χέρι και κανένα διαμάντι δεν είναι ακριβώς το ίδιο.

Πορσελάνη

Οι πορσελάνινες χάντρες της Trollbeads είναι χειροποίητες και ζωγραφισμένες ξεχωριστά η κάθε μια με μοναδικά χρώματα και μοτίβα. Οι πορσελάνινες χάντρες δημιουργήθηκαν για πρώτη φόρα ως χάντρες περιορισμένης έκδοσης για την Trollbeads Day 2019. Με την κολεξιόν Harmony Harvest από τον Σεπτέμβριο του 2020, έγιναν μόνιμα μέρος της συλλογής.

Υλικό

Η τέχνη της ζωγραφικής στην πορσελάνη κατάγεται από την Κίνα, όπου εφευρέθηκε η λευκή πορσελάνη. Η πορσελάνη είναι φτιαγμένη από μια πάστα που περιέχει κυρίως καολίνη. Η πορσελάνη είναι σκληρή, συμπαγής και αποτελείται από λεπτούς κόκκους, έτσι δεν μπορεί να χαραχθεί από ένα μαχαίρι. Όταν κάποιος την χτυπήσει, ακούγεται μια καθαρή μουσική νότα.

Φτιάχνοντας πορσελάνινες χάντρες

Είναι περίπλοκο για τους καλλιτέχνες της Trollbeads να φτιάξουν τις χάντρες. Οι χάντρες φτιάχνονται σε υγρή πορσελάνη και έπειτα ψήνονται. Όταν κρυώσουν, γλασάρονται για πρώτη φορά. Μετά το γλασάρισμα, οι χάντρες ψήνονται ξανά. Έπειτα ζωγραφίζονται με το χέρι σε μοναδικά μοτίβα. Οι χάντρες γλασάρονται και ψήνονται για μια τελευταία φορά. Οι χάντρες συρρικνώνονται κάθε φορά που ψήνονται, έτσι ο σχεδιασμός της όλης διαδικασίας είναι πολύ σημαντικός για να διασφαλίσουμε ότι οι χάντρες θα καταλήξουν στο σωστό μέγεθος κάθε φορά. Είναι μια μακροσκελής και λεπτομερής διαδικασία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι εκθαμβωτικά μαγικό. Οι καλλιτέχνες της Trollbeads, στην πόλη Jingdezhen της Κίνας, είναι ειδήμονες. Όχι μόνο στην τεχνική της δημιουργίας της χάντρας, αλλά και στα μοτίβα. Οι χάντρες ζωγραφίζονται από μια μικρή ομάδα ζωγράφων που ειδικεύονται συγκεκριμένα σε αυτά τα μοτίβα, χρησιμοποιώντας την συγκεκριμένη τεχνική.

Ζιρκόν

Το κυβικό ζιρκόνιο είναι ένας τεχνητός πολύτιμος λίθος. Το 1970 αυξήθηκε η ζήτηση για διαμάντια, έτσι η βιομηχανία του κοσμήματος άρχισε να ψάχνει για μια εναλλακτική. Το κυβικό ζιρκόνιο αρχικά δημιουργήθηκε για την βιομηχανία του λέιζερ, στις αρχές του 80 ο κόσμος άρχισε να παρατηρεί το κυβικό ζιρκόνιο, καθώς έχει πολλές ομοιότητες με το διαμάντι. Σήμερα, το κυβικό ζιρκόνιο χρησιμοποιείται σε κοσμήματα σε ολόκληρο τον κόσμο, χαρίζοντας την αίσθηση της πολυτέλειας ενός διαμαντιού, χωρίς την υψηλή τιμή του.

Υλικό

Το κυβικό ζιρκόνιο είναι η πιο πιστή απομίμηση του διαμαντιού και αποτελείται από μια μίξη από σκόνη διοξειδίου του ζιρκονίου, μαγνησίου και ασβεστίου. Το κυβικό ζιρκόνιο είναι λίγο πιο βαρύ από το διαμάντι αλλά όχι τόσο σκληρό στην κλίμακα σκληρότητας πολύτιμων λίθων. Το κυβικό ζιρκόνιο μπορεί να κοπεί στα ίδια σχήματα με το διαμάντι, όμως όταν κοιτάς ένα κυβικό ζιρκόνιο, μπορείς να δεις περισσότερα χρώματα να αντικατοπτρίζονται στην πέτρα, από ότι βλέπεις κανονικά σε ένα διαμάντι.

Δεξιοτεχνία

Οι γυάλινες χάντρες μας με ζιρκόν είναι χειροποίητες και σχεδιασμένες προσεκτικά. Μόλις το γυαλί ζεσταθεί πάνω από τη φωτιά, μια μικρή στρώση γυαλιού απλώνεται στον άξονα, έπειτα τα ζιρκόν τοποθετούνται προσεκτικά στο ζεστό γυαλί. Μόλις τοποθετηθούν, μια στρώση καθαρού γυαλιού προστίθεται από πάνω, παγιδεύοντας τις όμορφες πέτρες. Χρησιμοποιώντας καθαρό γυαλί από πάνω μπορείς να δεις τα ζιρκόν και το παιχνίδισμα που κάνουν με τις αχτίδες του ήλιου που αντανακλώνται πάνω τους, χαρίζοντας στη χάντρα υπέροχη γυαλάδα.

Κυριακή,Δευτέρα,Τρίτη,Τετάρτη,Πέμπτη,Παρασκευή,Σάββατο
Ιανουάριος,Φεβρουάριος,Μάρτιος,Απρίλιος,Μάιος,Ιούνιος,Ιούλιος,Αύγουστος,Σεπτέμβριος,Οκτώβριος,Νοέμβριος,Δεκέμβριος
Δεν υπάρχουν διαθέσιμα αρκετά προϊόντα. Έμειναν μόνο [max].
Προσθήκη στη λίστα επιθυμιώνΠεριήγηση στη λίστα επιθυμιώνΑφαίρεση από τη λίστα επιθυμιών
Καλάθι

Το καλάθι σου είναι άδειο.

Return To Shop

Προσθέστε σημείωση Επεξεργαστείτε τη σημείωση
Εκτιμώμενα μεταφορικά
Πρόσθεσε ένα κουπόνι

Εκτιμώμενα μεταφορικά

Πρόσθεσε ένα κουπόνι

Ο κωδικός του κουπονιού εφαρμόζεται στο ταμείο